Hart diamanten

Verlovingsring met hart diamanten symboliseren de liefde


Een hart diamant is het ultieme symbool van de liefde en deze meest romantische vorm van de meest kostbare edelsteen op aarde is tegenwoordig verwerkt in ringen, oorbellen en kettingen. Je kan met gemak zeggen dat de hart diamant verreweg de meest populaire vorm is van de diamant onder de bruiden van tegenwoordig. De meeste gekozen vorm van de diamant in een verlovingsring is dan ook bij uitstek de vorm van een hart. Want zeg nou zelf, wie wil nou niet het ultieme symbool van de liefde elke dag op zijn of haar verlovingsring zien fonkelen?

Honderd jaar geleden werd er al geƫxperimenteerd met ringen met hart diamanten, maar deze unieke vorm van een diamant is pas echt ontstaan toen computermodellen en laser bewerking gereedschap beschikbaar werden. Tegenwoordig zijn de professionele diamantbewerkers in staat om superieure hart diamanten te maken van hoge kwaliteit.

Wanneer je uiteindelijk besloten hebt om een verlovingsring met een of meerdere hart diamanten erin verwerkt te kopen voor de liefde van je leven dan moet je wel even goed letten op de symmetrie van het hart. Het is namelijk van essentieel belang dat beiden helften van het hart of de harten identiek zijn. Daarnaast zal je merken dat er naast de grootte van de diamant er een enorme hoeveelheid aan keuzes is wat betreft de kleur van de diamant. Je kan tegenwoordig rode, roze, zwarte, witte, blauwe en zelfs gele diamanten krijgen. Het is aan jou om de perfecte kleur uit de kiezen.

Over het algemeen geldt hoe meer de diamant schittert in het licht, hoe puurder de diamant en dus des te duurder de verlovingsring. Dit is natuurlijk heel subject daar de ene persoon een hele andere standaard van helderheid heeft dan de andere persoon. De ene persoon geeft niet zoveel om onvolkomenheden op de diamant zolang deze niet zichtbaar zijn, terwijl een andere persoon erop staat dat er absoluut geen onvolkomenheid is bestaat op de diamant.


Kortom, ga voor het ultieme symbool van de liefde en koop jouw liefde van je leven een verlovingsring met een hart diamant erin verwerkt. De kans is dan nog groter dat ze ja zal antwoorden op de belangrijkste vraag die je haar gaat stellen.