Stalen ringen

Stalen heren ringen voor mannen die meer uit het leven willen halen.


Bij vrouwen staan ringen vaak voor belangrijke momenten in het leven, of puur als accessoire. Bij mannen zie je bijvoorbeeld de populariteit van mannelijke verlovingsringen toenemen, maar vaker zijn ringen gewoon als accessoire en kopen de mannen die voor zichzelf. Stalen heren ringen zijn een van de meest populaire vormen van mannen sieraden en dit is niet voor niks. Een ring kan heel mannelijk staan, maar valt niet al te veel op.

De meeste stalen heren ringen zijn gemaakt van edelstaal. Dit betekent dat aan het staal chroom is toegevoegd en dat het ook roestvrij is. Dit is fijn, want een ring die je vaak draagt heeft wel wat te verduren. Afwassen, in de regen fietsen of in de tuin werken, dat moet wel een stevige ring zijn!

Je hebt bij stalen ringen keuze uit vele variaties. Je hebt simpele gladde stalen ringen voor mannen die het clean willen houden. Een klassieke vorm van de stalen ring zonder poespas. Het voordeel van deze ringen is dat er bijvoorbeeld geen vuil of water in de randjes kan komen te zitten. Dat heb je met meer gedetailleerde ringen weer wel. Je hebt ook ringen met een speciaal tintje eraan. Zo heb je bijvoorbeeld ringen waarin de band is versierd met andere patronen of kleuren. Je ziet vaak stalen heren ringen in het zilver met een of twee zwarte randjes. Maar er zijn natuurlijk veel verschillende opties mogelijk. Je hebt ook het onderscheid tussen echt rode ringen, of met een vierkant oppervlak aan de bovenkant. Deze ringen maken de stalen heren ring nog even net iets anders. Ook kun je stalen heren ringen natuurlijk personaliseren met bijvoorbeeld een inscriptie. Het voorddel van heren ringen is dat ze meestal breder zijn, dus het is nog makkelijker er iets in te zetten.

Net als met het kopen van elke ring is het even belangrijk om de juiste maat te weten. Dit kan je bij een juwelier laten opmeten of je kunt online kijken als je de omtrek van je vinger weet. Een heren ring hoeft niet super strak te zitten, maar je wilt hem ook niet verliezen.