Toermalijn

Ontdek iets nieuws: sieraden met een toermalijn

  

 

Toermalijn? Ja dat is niet een alledaags woord. Je hoeft je dus ook niet te schamen als je geen idee hebt wat het is! Het is wel jammer dat zo weinig mensen weten wat een Toermalijn is, het is namelijk een prachtige edelsteen. Het is een mineraal dat wel iets weg heeft van graniet. Het is een relatief harde edelsteen en erg helder. Wat heel bijzonder is aan deze steen is dat hij elektrisch geladen kan worden door er bijvoorbeeld overheen te wrijven. Door deze eigenschap wordt (vooral de zwarte) toermalijn veel in edelsteentherapie gebruikt. Dus hij ziet er niet alleen mooi uit, maar hij wordt ook nog voor helende processen gebruikt.

Als we kijken hoe de sieraden industrie in aanraking is gekomen met deze steen zien we dat de steen eigenlijk als eerste in Nederland terecht kwam. In Nederland kwam men voor het eerst in aanraking met deze steen toen deze uit Sri Lanka werd mee gebracht rond het jaar 1700. De steen werd ook wel “Turmali” genoemd, wat ook wel “steen met verschillende kleuren” werd genoemd. Dat komt omdat de Toermalijn alle andere edelstenen verslaat als het neer komt op hoeveel verschillende kleuren er beschikbaar zijn. Deze edelsteen is beschikbaar en misschien wel elke denkbare kleur van wit tot zwart, van pastel tot donker. In een en dezelfde steen kunnen soms zelfs meerdere kleuren bestaan. Er zijn maar weinig stenen die veel varianten hebben als het aankomt op kleur.

Omdat toermalijn zo helder veelzijdig is, maar tegelijkertijd hard en betaalbaar, is het een populaire steen om in juwelen te gebruiken. Dit wordt dan ook ter harte genomen in de sieraden industrie. Kettingen, armbanden, ringen en oorbellen, het is niet moeilijk om sieraden te vinden waar een toermalijn in zit. En het is een bonte verzameling. Van roze oorbellen, tot watermeloen kleurige hangers en tot groene ringen, er is een mogelijkheid voor iedereen. Al deze eigenschappen maakt het voor de fashionista van tegenwoordig een erg aantrekkelijke steen om de outfit mee af te maken. Dus shop lekker rond voor Toermalijn sieraden en wees een trendsetter!